Orez risotto cu ardei copți

10 porții

Ingrediente:

800 gr. orez

500 gr. ardei copți FineLife

200 gr. ceapă albă

500 gr. roșii cuburi

1.3 lt. supă de legume

250 ml. vin alb

100 ml. ulei de floarea soarelui

50 gr. pătrunjel

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăță și se taie mărunt. Uleiul se încinge într-o tigaie, se sotează ceapa  până când capătă o culoare galben aurie. Peste ceapă se adaugă orezul și se amestecă timp de un minut. Am adăugat vinul alb și am lăsat să se evapore, la foc potrivit.

Peste orez se pun ardeii tăiați julien, roșiile cuburi și un litru de supă. Orezul se dă în clocot și se transferă într-un vas ceramic pentru cuptor.

Cuptorul se încălzește la temperatura  de 180o Celsius. Vasul se acoperă și se introduce în cuptor timp de aproximativ 25 minute.

Cand orezul este gatit, se adaugă restul de supă fierbinte și pătrunjel tăiat mărunt. Se amestecă și se lasă timp de aproximativ 5 - 7 minute.

 

Poftă bună!